Underhåll – Tips & trix

 • Underhåll
Expand All | Collapse All
 • 1. Hur stänger jag av vattnet i lägenheten?
   


  I badrumstaket under plåtluckan finns det 2st Ballofix kulventiler, en för kall och en för varm-vattnet. I köket under diskhon sitter det 2st Ballofix ventiler, en för kall och en för varm-vattnet. Tänk på att all VVS-installation ska ske fackmannamässigt och vara korrekt utfört.

 • 2. Vattnet rinner sakta från vask och/eller handfat
   

  Tänk på att aldrig spola ner fett, smuts och matrester i avloppet. Om det rinner dåligt kan du först försöka rensa avloppet under vasken/handfatet. Hjälper inte detta ska du absolut inte hälla ner avloppsrensande medel då dessa sällan hjälper utan tvärt om förvärrar stoppet. Försök istället fylla vask/handfat med varmt vatten och diskmedel med hjälp av en plugg, när vask/handfat är fullt dra ut pluggen och låt det rinna ut, upprepa processen ett par gånger. Hjälper inte detta bör du kontakta styrelsen genom att fylla i formuläret "Felanmälan" här.

 • 3. Fläkt i kök
   

  Kom ihåg att tvätta köksfiltret. Om filtret är trasigt kan du hitta nytt på välsortimenterade byggvaruhus. Köp ett ark och klipp ut i rätt storlek. OBS! Om du ska byta fläkt se då till att den är av samma sort utan motor med öppna/stäng spjäll då vi har central ventilationsfläkt. Det är absolut förbjudet att installera fläkt med motor och kan förstöra systemet!

 • 4. Duschavlopp – Rensa själv
   

  Alla boende ansvarar själva för att rensa sitt avlopp i duschen.

  I avloppet finns ett inbyggt vattenlås, det kan du ta upp med hjälp av ett litet handtag för att komma åt och rengöra.

  Sätt tillbaka det rengjorda vattenlåset så att gummiringen sluter tätt!